måndag 9 augusti 2010

Bekräftade farhågor

Kvällssolen har just försvunnit bakom ett av hotellen men det är fortfarande väldigt behaglig temperatur. Jag tog med mig kameran och hoppades att tanterna som fiskar skulle sitta på piren idag så jag kunde ta en bild. Jag tycker de ser rätt coola ut när de sitter där och, förmodligen, filosoferar. Eller bara fiskar. Men de är inte där idag tyvärr.

Själv laddar jag inför kvällens löptur. Det har gått så fruktansvärt tungt de senaste gångerna så jag drar mig lite. Jag förstår inte riktigt varför för det är inte så himla länge sedan jag sprang dubbla sträckan utan problem. Jag var rätt stillasittande under en period när jag tog hand om mamma så kanske försvann det en del muskler. Apropå träning. Just nu står en sjukt vältränad kvinna i 50-års åldern framför mig på klipporna och pratar med några tanter. Jag gissar att hon har varit dansare eller något sådant. Det är sällan man ser vältränade kvinnor överhuvudtaget på den här ön.

Idag hade jag en intressant övning med några av mina anställda som rapporterar till mina teamledare. Jag ville öppna upp för en dialog kring sådant som eventuellt inte fungerar. Det var en del vass kritik, och mina farhågor om att det inte hålls enskilda uppföljningssamtal blev bekräftade. Jag har en del att göra där. Samtidigt så slår det mig att verksamheten som jag driver fungerar ganska väl ”trots allt”. Kunderna är väldigt nöjda och det är ju det viktigaste. Jag frågar mig själv vad som är syftet med min roll och vad det är jag ska åstadkomma. Det finns inget uppenbart att laga. Ska jag sträva efter extremt nöjda kunder? Extremt nöjda anställda? Ska vi tjäna en massa pengar för företaget? Vad vill vi? Vad vill jag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar